Monteur nodig?

Onze professionele en vakkundige monteurs lossen het direct voor je op!

 24/7 Bereikbaar

 Al 20 jaar vakspecialist

 Voor alle types en merken deuren

Storingen die vaak voorkomen

Een aantal veelgestelde vragen over rolluiken

Wanneer je je rolluik open of dicht probeert te doen hoor je de motor draaien, maar het rolluik reageert niet op de motor. Dit kan een gevolg zijn van kapotte ophangveren. De motor geeft het rolluik een zetje en vervolgens nemen de veren het over waardoor een rolluik op- of uitrolt. Wanneer de veren kapot zijn kan het rolluik niet meer open of dicht. Dit kan opgelost worden door de kap van het rolluik te openen, de veren te vervangen en de motor opnieuw in te regelen.

Rolluiken beschikken over een buismotor. Deze zit in de as van het rolluik en is niet op het blote oog te zien in tegenstelling tot motoren van garagedeuren. De motor van een rolluik kan defect raken door veelvuldig gebruik, incorrecte afstellingen, kortsluiting etc. Een motor die aan het eind van zijn levensduur zit moet vervangen worden. Schakel hiervoor altijd een monteur voor in. Wij raden je af om zelf aan de elektronica te zitten om verdere schade, kortsluiting en/of ongevallen te voorkomen.

Extreme weersomstandigheden zijn in de meeste gevallen de oorzaak van lamellen die uit de rail van een rolluik getrokken worden. In sommige gevallen is het nog mogelijk om de lamellen terug in de rail te plaatsen. Vaak is hier nog wel cosmetische schade aan op te merken. Wanneer de schade groot is kan je ervoor kiezen om een geheel nieuw rolluik pantser te laten plaatsen

Sommige elektrische rolluiken worden aangestuurd door een schakelaar die naast het rolluik aan de muur gevestigd is. Een schakelaar gaat over het algemeen vele jaren mee. Wanneer een schakelaar verouderd is of heel intensief gebruikt wordt kan deze kapot gaan. In dit geval kan je het beste de schakelaar vervangen om het rolluik weer in gebruik te kunnen nemen.

Is je afstandsbediening kapot of kwijt? Dan kan je deze laten vervangen. Het is bij ons mogelijk om tot 10 rolluiken op 1 afstandsbediening te plaatsen. In sommige gevallen kan het nodig zijn om ook een nieuwe ontvanger te plaatsen daar niet alle afstandsbediening universeel te bedienen zijn.

We kunnen het antwoord wat je zoekt niet vinden in onze veelgestelde vragen.
Neem contact met ons op om antwoord te krijgen op je vraag.
Onze klantenservice staat je graag te woord!