Monteur nodig?

Onze professionele en vakkundige monteurs lossen het direct voor je op!

 24/7 Bereikbaar

 Al 20 jaar vakspecialist

 Voor alle types en merken deuren

Storingen die vaak voorkomen

Een aantal veelgestelde vragen over kanteldeuren

Een kanteldeur beschikt over twee trekveren. Deze zitten aan de linker- en de rechterkant van de deur. Deze trekt de deur open na een signaal van de motor. Wanneer de trekveren oud zijn of zeer intensief gebruikt worden zullen deze breken. Wanneer deze gebroken zijn moeten deze vervangen worden. De veren staan continu onder spanning. Om die reden raden we je af om zelf aan de slag te gaan met de veren.

Er is hoogstwaarschijnlijk een storing in de stroomvoorziening. Schakel de stroomvoorziening onmiddellijk uit en meld je storing zo snel mogelijk bij ons aan. Het is raadzaam om problemen met de stroomvoorziening alleen door een erkende professional te laten uitvoeren om schade en letsel te voorkomen.

Kabels van garagedeuren zijn erg slijtagegevoelig. Wanneer deze slijten en gaan rafelen zal de motor van de deur extra inspanning moeten leven om de deur te kunnen openen en sluiten waardoor de motor ook eerder stuk kan gaan. Wij raden je daarom aan om minimaal 1 keer in de 5 jaar de kabels te vervangen. Wanneer je de garagedeur intensief gebruikt is het raadzaam om dit vaker te doen. Wanneer de kabels zijn gebroken raden we je af om de deur nog te gebruiken om te voorkomen dat de motor ook schade oploopt. Schakel een monteur in om de kabels te vervangen.

Waarschijnlijk is de kabeltrommel of lager verdraaid. Omdat er grote spanningen op de kabels staan raden we je aan per direct te stoppen met het gebruiken van de deur en je storing zo snel mogelijk bij ons aan te melden. Gezien de hoge spanning die hier op staat raden wij je af zelf aan de slag te gaan met het probleem en hiervoor een professional in te schakelen.

Is je afstandsbediening kapot of kwijt? Dan kan je deze laten vervangen. In sommige gevallen kan het nodig zijn om ook een nieuwe ontvanger te plaatsen daar niet alle afstandsbediening universeel te bedienen zijn. Een kapotte afstandsbediening kan veroorzaakt worden door ouderdom of deze vaak te laten vallen.

We kunnen het antwoord wat je zoekt niet vinden in onze veelgestelde vragen.
Neem contact met ons op om antwoord te krijgen op je vraag.
Onze klantenservice staat je graag te woord!