Monteur nodig?

Onze professionele en vakkundige monteurs lossen het direct voor je op!

 24/7 Bereikbaar

 Al 20 jaar vakspecialist

 Voor alle types en merken deuren

Storingen die vaak voorkomen

Een aantal veelgestelde vragen over roldeuren

Er is hoogstwaarschijnlijk een storing in de stroomvoorziening. Schakel de stroomvoorziening onmiddellijk uit en meld je storing zo snel mogelijk bij ons aan. Het is raadzaam om problemen met de stroomvoorziening alleen door een erkende professional te laten uitvoeren om schade en letsel te voorkomen.

Wanneer je je roldeur open of dicht probeert te doen kan het zijn dat je de motor hoort draaien, maar dat de roldeur niet reageert. Dit kan een gevolg zijn van kapotte ophangveren. De motor geeft de roldeur een zetje en vervolgens nemen de veren het over waardoor een roldeur op- of uitrolt. Wanneer de veren kapot zijn kan het rolluik niet meer open of dicht. Dit kan opgelost worden door de kap van de roldeur te openen, de veren te vervangen en de motor opnieuw in te regelen.

Roldeuren beschikken over een buismotor. Deze zit in de as van de roldeur en is niet op het blote oog te zien in tegenstelling tot motoren van garagedeuren. De motor van een rolluik kan defect raken door veelvuldig gebruik, incorrecte afstellingen, kortsluiting etc. Een motor die aan het eind van zijn levensduur zit moet vervangen worden. Schakel hiervoor altijd een monteur voor in. Wij raden je af om zelf aan de elektronica te zitten om verdere schade, kortsluiting en/of ongevallen te voorkomen.

Extreme weersomstandigheden en aanrijdingen zijn in de meeste gevallen de oorzaak van lamellen die uit de rail van een roldeur getrokken worden. In sommige gevallen is het nog mogelijk om de lamellen terug in de rail te plaatsen. Vaak is hier nog wel cosmetische schade aan op te merken. Wanneer de schade groot is kan je ervoor kiezen om een geheel nieuw roldeur pantser te laten plaatsen

Is je afstandsbediening kapot of kwijt? Dan kan je deze laten vervangen. Afstandsbediening kunnen kapot raken door ouderdom, valschade, waterschade en dergelijke. In sommige gevallen kan het nodig zijn om ook een nieuwe ontvanger te plaatsen daar niet alle afstandsbediening universeel te bedienen zijn.

We kunnen het antwoord wat je zoekt niet vinden in onze veelgestelde vragen.
Neem contact met ons op om antwoord te krijgen op je vraag.
Onze klantenservice staat je graag te woord!